De site van Stijn Steels

Welkom op mijn site

Heet van de naald!

11 februari; Een pittig weekend op Spaanse bodem met de Ronde van Murcia en de Clasica Almeria. Murcia was een bikkelharde wedstrijd met 4 lastige beklimmingen en een strakke wind. Stijn reed lange mee in de spits van de koers, maar uiteindelijk was het parcours toch te lastig. Hij bolde uiteindelijk als 41e over de meet. Almeria eindigde op de traditionele massaspurt, waarin Kruopis 17e eindigde. De spurt werd ontregeld door een valpartij op 1.5 km voor de aankomst.

4 februari: Topdag voor de ploeg na de nieuwe wereldtitel voor Wout Van Aert. In de slottijdrit kon Sean zijn top 10 plaats in het eindklassement verdedigen: hij werd knap 8e. Stijn reed een goede Ster van Bessèges in dienst van de ploeg. Volgend weekend volgen 2 wedstrijden op Spaanse bodem.

3 februari: Eerste zege van het prille seizoen voor Crelan -Veranda Willems! In een spurt bergop was Sean De Bie de snelste van een uitgedund peloton. De ploeg leverde voortreffelijk werk en zette Sean perfect af en op de Mur van Laudun was er dan geen houden meer aan! De Ster van Bessèges eindigt morgen met een korte, maar pittige tijdrit.

31 januari: De eerste rit in de Ronde van Bessèges eindigde op een massaspurt. Stijn zette ploegmaat Sean De Bie ideaal af, zodat deze naar een 5e plek kon sprinten. Stijn bolde als 76e over de meet in het peloton.

28 januari: De kop is eraf want vandaag werd met de GP la Marseilaise de  eerste wedstrijd van het seizoen gereden op Franse bodem. Op het heuvelachtig parcours spatte de wedstrijd onder impuls van de klimmers op de laatste helling helemaal uit elkaar. Stijn moest passen, maar had over het geheel van de wedstrijd wel een goed gevoel. 

25 januari: De wielerwinter zit erop voor de wegrenners. Dit weekend start Stijn in het Franse Zuiden in de GP La Marseillaise. Aansluitend volgt dan de Ster van Bessèges. Eerste belangrijke afspraak is de Omloop het Nieuwsblad die verreden zal worden op 24 februari.

26 december: Stijn keerde op 2e Kerstdag nog eens terug naar zijn oude liefde op de piste om deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap Scratch en Puntenkoers. Zonder specifieke voorbereiding bracht hij het er goed van af met een 4e plaats in de Scratch en een 6e plaats in de Puntenkoers. 

14 december: Stijn werkte eerste stage af met nieuwe ploeg in Griekenland. Mooi weer, goede teamspirit en goede conditie: perfecte start bij het Sniper Cycling team.

15 oktober: Met de Ronde van Zeeland en de Famenne Ardenne Classic, die in extremis nog aan het programma werden toegevoegd heeft Stijn het wielerseizoen afgesloten. De jus was uit de benen, maar hij kon zich in beide wedstrijden tot in de finale handhaven in de spits van de koers. Nu breekt een rustperiode aan en dan is het tijd voor een nieuw avontuur bij  het Sniper Cycling team.

9 oktober: Parijs Bourges en Munsterland Sparkassen eindigden beide op een massaspurt. Ondertussen werd de Famenne Ardenne Classic nog aan het programma toegevoegd en misschien volgt ook nog de Ronde van Zeeland op 14 oktober, maar dat zal later deze week duidelijk worden.

27 september: In Berlare maakt Stijn deel uit van de beslissende vlucht, In de finale is er een spervuur aan demarrages, waarin Stijn zich stevig mengt, maar zonder succes. Belgisch kampioen Oliver Naessen wint.

24 september: Stijn werd vandaag 18e in Paris Chauny. Na een slechte start kwam hij in de 2e wedstrijdhelft vanop grote afstand nog sterk opzetten. Hij reed van groepje naar groepje en kreeg de kopgroep van 10 renners terug in het vizier, maar mistte net de aansluiting.

17 september:  Vier koersdagen de afgelopen week. Na Zwevegem op maandag volgden GP Wallonie, het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp en de  Primus Classic in Haacht. In Namen stapte Stijn af in de bevoorrading. In Koolskamp en Haacht zette hij zich volledig in dienst van de ploeg. Vooral in de Primus Classic werd er keihard gekoerst om een ruime kopgroep tot de orde te roepen. Uiteindelijk werd er gespurt om de 3e plaats: Jonas Rickaert werd 9e in de uitslag.

11 september: Vandaag werd Stijn 18e in een gure GP Marcel Kint in Zwevegem. Ploegmaat Rickaert won de wedstrijd. Woensdag zal Stijn ook deelnemen aan de GP van Wallonië. Later op de week volgen nog het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp en de GP Primus Haacht
 
3 september: GP Fourmies eindigde zoals gewoonlijk op een massaspurt na een aantrekkelijke finale. Ploegmaat Jarl spurtte naar een 8e plek.

27 augustus: Stijn reed opnieuw een beresterke Schaal Sels en finishte 8e. Pech hield hem van en dichtere ereplaats. Daags voordien werd hij 56e in Meulebeke.

23 augustus: Vandaag start  Stijn in de Druivenkoers in Overijse: een lastige wedstrijd, maar goed om de conditie verder aan te scherpen.
 
22 augustus: Eerste optreden in GP Zottegem na val in Limousin. Alles nog wat stram en stroef, maar met de aankomend wedstrijden komt dat wel in orde.
 
16 augustus: Stijn moest in de 2e rit van de Tour de Limousin jammer genoeg opgeven.  Dat was het gevolg van een zware valpartij in een afdaling tijdens de eerste etappe op 10 km voor de aankomst, waarbij zowat de helft van het peloton op een hoopje lag. Stijn was vooral geschaafd aan de rug. Hij probeerde nog te starten in de 2e rit, maar kneep na 45 km de remmen dicht.

13 augustus: De Binckbank-toer leverde weinig op voor  Stijn. Er werd hard gekoerst onder meestal slechte weersomstandigheden (regen-wind).
 
5 augustus: Een lekke band op een slecht moment ontneemt Stijn een dichte ereplaatsen Dwars door het Hageland. Hij finisht alsnog 16e, maar een top tien zat er zeker in.

2 augustus: Na de Surray Classic in Londen waar Stijn 75e werd staan er nu enkel mooie wedstrijden op het programma. Zaterdag Dwars door het Hageland en daaropvolgend de Binck Bank toer en de Ronde van de Limousin. We duimen voor enkele mooie prestaties.

25 juli: Stijn start woensdag in het natuurcriterium van Sint Niklaas.

24 juli: In westrozebeke bolt Stijn als 10e over de eindmeet. Een kopgroep van 7 renners met ploegmaat Rickaert  bepaalde de wedstrijd. Daarachter sprintte Stijn naar een mooie ereplaats.

23 juli: Na een 29e plaats in Dentergem reed Stijn de GP Perenchies als 17e over de meet. Beide wedstrijden eindigden op een massaspurt. In Perenchies zat er iets meer in, maar werd hij ingesloten.

8 juli: Stijn reed een actieve GP JP Monseré. In de slotfase speelde hij alles of niets, maar zonder succes.  De benen waren goed en dus op naar de eerstvolgende wedstrijd in Dentergem.

25 juni: Stijn reed in Antwerpen een opvallend Belgisch Kampioenschap. Nadat de vroege vlucht tot de orde geroepen was, toonde hij zich in de finale meermaals in een aanvallende rol. De inspanningen in een solovlucht deden hem de das om toen hij even late in de beslissende ontsnapping moet passen. Maar wie niet waagt (ook) niet wint.
 
18 juni: De slotetappe van Ster ZLM Toer eindigde zoals verwacht op een massaspurt en werd gewonen door Kittel; Stijn probeerde het nog met een uitval, maar tegen de organisatie van de sprintersploegen viel weinig te beginnen. De dag voordien werd op La Gileppe over de eindwinst beslist; Stijn mistte op een haar de schifting in de finale. 

16 juni: Na de proloog op woensdag volgden 2 massaspurten in de SterZLM toer, die voor vele renners de ultieme voorbereiding vormt op de het aanstaande Belgische Kampioenschap in Antwerpen. Het treintje van Sport Vlaanderen reed telkens in dienst van Bert die in de eerste etappe een mooie 5e plaats behaalde. In Buchten werd de aanloop naar de spurt verstoord door een valpartij.

11 juni: Dit weekend stond Stijn aan de start van Omloop door de Vlaamse Ardennen op zaterdag en de Ronde van Limburg op zondag. Zaterdag eindigde Stijn 14e na een sterke remonte  vanuit de achtergrond, maar krampen speelden hem parten in de ultieme slotfase. Zondag was Stijn nog niet gerecupereerd van de zware wedstrijd en stapte hij af. Woensdag start alweer de ZLM-toer en dan kunnen beter krachten gespaard worden.

4 juni: De Ronde van Luxemburg zit erop. De nodige klimkilometers zitten in de benen want veel vlakke wegen zijn er in Luxemburg niet te vinden. In de slotritten kwam het er voor Stijn vooral op aan de klimmers van de ploeg in een goede positie aan  de belangrijke hellingen te brengen en zelf aan de vormcurve te werken voor de komende weken, waar de wedstrijden beter in zijn kraam zullen passen.

1 juni: Eerste rit in lijn in TDL eindigt op een massaspurt, waarin Bert 4e finisht. Stijn bolt als 74e over de aankomst. Hij ondervindt lichte hinder van de valpartij in de opwarming van de proloog.

31 mei: Sterke start in de Ronde van Luxemburg van Sport Vlaanderen met 3 renners in de top 10. Voor Stijn blijft de pech nog aanhouden: versnelling blokkeerde, waardoor hij moest afstappen en in een tijdrit over 2 km is dat natuurlijk fataal voor een goed klassement. 

28 mei: De slotrit van de Ronde van België eindigde op een massaspurt. De strijd om de eindoverwinning werd beslist in de Gouden Kilometer, waarin Jens de  Keuckeleire aan het langste eind trok. Stijn reed op een vervelend moment lek, maar kon toch nog op de eerste linies van het peloton postvatten. Ontsnappen was onmogelijk door de controle van de sprintersploegen. 

28 mei: De koninginnenrit van de Baloise Belgium Tour werd gewonnen door Lammertink, die deel uitmaakte van een vroege ontsnapping. Stijn reed een goede wedstrijd, maar zoals verwacht was de Roche aux Faucons voor hem iets te steil. Vandaag slotrit van Tienen naar Tongeren.

27 mei: Na een spannende etappe naar Moorslede en de tijdrit in Beveren voor vele toeschouwers staat vandaag een stevige Ardennennrit op het menu. Stijn mistte in de 2e etappe net de schifting op de Kemmelberg. 

24 mei: Vandaag werd de eerste etappe afgewerkt in de Baloise Belgium Tour. De wedstrijd eindigde in de traditionele massaspurt op de Wandelaar in Knokke Heist. Al even traditioneel was de massale valpartij. Stijn  kwam er vanaf met een kleine blessure aan de knie, zonder veel erg.

14 mei: Stijn reed in Verrebroek een offensieve GP Wase Polders en finishte 9e. In de slotfase hadden 6 renners zich lichtjes afgescheiden.  

7 mei: Stijn reed dit weekend een opvallende Ronde Van Overijssel. Hij reed meer dan 100 km in de aanval in twee mooie vluchtpogingen. In de Grote Prijs Maarten Wijnants zag hij de bui hangen toen een kopgroep van 18 renners er vanonder muisde. Hij deed er nog alles aan om terug te keren, maar tevergeefs. Conditioneel zit het wel snor. De komende wedstrijden moet er een mooie uitslag uit de benen geschud kunnen worden.

28 april: Na een korte rustpauze trekt Stijn het seizoen weer op gang. Na de afscheidswedstrijd van Tom Boonen op zaterdag, volgen op maandag 1 mei een dernycriterium in Lier en op 6 mei de Ronde Van Overijssel. Het zwaartepunt van de 2e seizoenhelft ligt in juni met de Ronde Van Luxemburg en de ZLM-Tour als aanloop naar het BK.

14 april: Stijn sloot deze week het 1e deel van het seizoen af met de wedstrijden Paris Camembert en GP Denain. Nu volgt een korte rustpauze en dan volgt het 2e seizoensgedeelte in het teken van het BK in Antwerpen. Hopelijk is de pech nu opgesoupeerd en kan Stijn een mooi vervolg aan het wielerseizoen 2017 breien. 

9 april: De wielergoden zijn Stijn dit voorseizoen echt niet gunstig gezind.  In Parijs Roubaix rijdt Stijn lek. Door enkele valpartijen voordien was het peloton verbrokkeld. Gevolg: minuten lang wachten  op de wagen en hopeloze situatie. Stijn was na de wedstrijd heel ontgoocheld. Hard gewerkt de fagelopen maanden, maar tot dusver is hij hier zeker niet voor beloond. 

5 april: De Scheldeprijs stond volledig in het teken van de afscheidnemende Tom Boonen, die zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem afhaspelde. Stijn kon zich mengen in de ontsnapping van de dag en reed 180 km in de aanval, een doorgedreven training in het licht van Parijs Roubaix van komende zondag.

2 april: De Ronde van Vlaanderen met start in aankomst en finish in Antwerpen kende Philippe Gilbert als knappe winnaar. Stijn finishte als 100e. Hij raakte achterop toen het peloton scheurde in de bevoorrading.

26 maart: Het lijkt onwaarschijnlijk, maar dikke pech opnieuw in Gent Wevelgem. Op het ogenblik dat Stijn zich in de top 20 heeft genesteld en het peloton door de hoge snelheid in het eerste gedeelte van de heuvelzone begint te scheuren haakt deze keer  een renner met zijn pedaal in het voorwiel van Stijn. Een hele reeks spaken breken en Stijn komt ten val: wedstrijd over. De kwetsuren vallen mee, maar door de opeenvolging van tegenslagen die hem telkens verplichten voet aan de grond te zetten mist Stijn wel noodzakelijke wedstrijdkilometers.  
 
22 maart: Vandaag Dwars door Vlaanderen. Conditie gaat in stijgende lijn, maar pech remt Stijn deze dagen af. Vandaag was het de elektronische versnelling die gekke kuren had en Stijn uiteindelijk tot opgave dwong. Voordien was Stijn in bergzone vaak op de eerste rijen van het peloton te vinden en prikte hij enkele keren om een actie op gang te brengen Op naar Gent Wevelgem!

17 maart: In Handzame Koerse draait Stijn met de eersten de Moeren in en maakt deel uit van een kopgroep van 30 renners. Over half wedstrijd sluiten nog renners terug aan. In de slotfase probeert Stijn nog de massaspurt te ontlopen, maar de sprintersploegen laten niet begaan. Stijn finisht als 22e.

15 maart: In Nokere Koerse legde ploegmaat Bert Van Lerberghe beslag op een mooie 5e plaats. Na een val in de laatste 10 km werd hij nog terug naar voor gepiloteerd door de ploegmaats. Eerder kroonde Kenneth Van Rooy zich tot Bergkoning. Toen BMC  de finale inluidde en het peloton in stukken viel was Stijn mooi meegeschoven in een kopgroep van 25 renners. Toch was het gevoel nog niet 100%. Vrijdag volgt de Handzame Classic.
 
12 maart: Dit weekend 2 wedstrijden afgewerkt. In de ronde van Drenthe werd Stijn teruggeslagen door een lekke band in de cruciale kasseistrook. Wanneer hij samen ploegmaat Jonas na een lange achtervolging op het punt staat opnieuw aan te sluiten bij het uitgedund peloton, moeten beide door een val van een andere renner opnieuw vol in de remmen en is de wedstrijd voorbij. Zondag heeft Stijn op de bochtige omloop in Rucphen geen goed gevoel en eindigt hij in het peloton. Veel pech dus dit weekend, maar toch ook de nodige wedstrijdkilometers afgemaald.

5 maart: Sterke finale van Stijn in de GP Lillers.  Op 20 km van de aankomst trok hij alleen in de aanval. Hij  werd ingelopen in de laatste kilometers na een knappe solo. 

4 maart: Stijn hervat morgen de competitie in de GP Lillers, waar hij vorig jaar als winnaar over de streep bolde.

28 februari:Een doktersbezoek leerde dat Stijn een oorontsteking heeft en daarom woensdag niet mag starten in de GP Samijn.

27 februari: Het openingsweekend bracht niet wat Stijn ervan verwacht had. Op de  beslissende momenten zat Stijn te ver in het peloton en kon daardoor niet meespelen. Maar het seizoen is nog lang. Op naar Le Samyn aanstaande woensdag.

19 februari: De slotetappe eindigde met een mooie 4e plaats van ploegmaat Bert Van Lerberghe. Aime De Gendt kon de trui van de strijdlust mee naar huis nemen en zo kan Sport Vlaanderen  Baloise tevreden naar België terugkeren. Stijn had in deze Ronde goede benen en kan met vertrouwen naar de komende koersen uitkijken.
17 februari: Ondertussen 4 ritten afgewerkt in de Ronde van Oman. Stijn rijdt rond met goede benen, maar het parcours is niet echt op zijn maat. Ideaal wel om verder aan de conditie te werken 
15 februari: Tweede rit  achter de rug, deze keer met enkele pittige hellingen. Stijn moest passen op de slotklim, maar  was best tevreden over het vormpeil. 

14 februari: Vandaag werd de eerste rit verreden in de Ronde van Oman. De rit werd in een massaspurt gewonnen door Kristoff. Stijn bolde als 47e over de meet.
5 februari: De eerste riitenkoers zit erop. Maag- en darmklachten speelden Stijn parten in de eindfase en een slepend wiel in de tijdrit hielp ook niet om een goede uitslag uit de brand te slepen. Daarbovenop een gestolen GSM toen Stijn onder de douche stond en dus een wedstrijd om snel te vergeten. Pluspunt: de kilometers werden afgemalen en de benen waren in de eerste ritten behoorlijk goed.

29 januari: De GP La Marseillaise zit er op. Sinds de parcourswijziging zit het venijn in de staart van de wedstrijd met enkele zeer pittige klimmetjes. Op de zwaarste helling op 25 km voor de aankomst brak het peloton helemaal in stukken. Een tiental renners streed om de zege. Stijn eindigde in een groepje op 10 minuten van winnaar  Frans kampioen Vichot.

25 januari: Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Stijn start komend weekend in de GP Marseillaise en stoomt dan door naar de Ster van Besseges en de Ronde van Oman. Dit is meteen de laatste voorbereiding op het openingsweekend waarin Stijn normaal in Gent en in Kuurne aan de start zal staan.