De site van Stijn Steels

Welkom op mijn site

Koersverslag en foto's 2022

Ronde van Limburg 6 juni 

4 juni Heistse Pijl 

30 maart Dwars door Vlaanderen

18 maart Bredene Koksijde Classic

Ronde van Oman 10-15 februari -Foto's @Getty Images - Site Quick Step Alpha vinyl

Stages en mediavoorstelling 2022 - foto @Woutbeel

Koersverslag en foto's 2021

Izegem koers 9 september 

Benelux Tour 30 augustus- 5 september

GP Marcel Kint 20 augustus

Ronde van Polen 9-15 augustus

Foto's Deceuninck Quick Step-Getty Images

Tour de l'Ain 29-31 juli

Foto Deceuninck QS - Getty Images

Westrozebeke 26 juli

Foto's met dank aan Eric van Compernolle

BK Waregem 2021

Criterium Dauphiné Libéré 2021

Foto DQS - Getty Images

Ronde van Andalucia Ruta del Sol

Foto Getty Sport

Ronde van Turkije 2021

Oxyclean Brugge De Panne Classic

Foto @Getty Images

GP Monseré 7 maart

Le Samyn 2 maart 

Foto @Getty Images

Kuurne Brussel Kuurne 28 februari

Foto's @GettyImages

Clasica Almeria feb 2021

Foto @GettyImages

Koersverslagen en Foto's 2020

Tirreno Adriatico 2020

Getty Images - DQS

TRW 2020 16-19 juli 2020 ( Foto's Deceuninck-Quickstep)

Rotselaar GP Vermarc 7 juli 2020

Trainingsstage in de Vlaamse Ardennen juni 2020

UAE TOUR 23-29 februari

Ronde van Valencia 5-9 februari

Koerverslagen en Foto's 2019

GP Zottegem 20 augustus

Binckbank Tour 12-18 augustus

Op de Vesten in Geraardsbergen tijdens de slotrit van de Binckbank Tour

Stijn kiest voor de aanval in de rit Aalter-Aalter, maar wordt met zijn kompanen op 3 km voor de aankomst ingelopen.

TRW 27-31 juli

Stijn sprint in de koninginnenrit van de TRW 2019 naar een knappe 3e plaats. Arnaud Démare wint.

Foto CorVos

BK GENT 2019 30 juni

ZLM TOUR 19-23 juni

Rund um Köln 2 juni

Omloopvan de Was Polders Verrebroek 19 mei

Strakke wind in Verrebroek en dus werd er hard gekoerst. Toen na ongeveer 60 km 13 renners ten aanval trokken zat Stijn iets te ver en mistte daardoor de boot. Hij kwam met enkele tegenaanvallers in de finale nog terug tot op 25 seconden, maar toen brak de veer. Stijn finishte nog als 15e. 

Ronde van Vlaanderen 7 april

E3 Binckbank Classic Harelbeke 29 maart

Stijn reed een sterke E3 Pijs. Hij zat mee in de ontsnapping van de dag en was vooraan samen met Hirschi de sterkste man in de vlucht. In de zone van de waarheid op de Patersberg moest Stijn een ontketende Bob Jungels laten wegrijden en op de Kwaremont kwam de achtervolgende groep net te vroeg aansluiten om te kunnen overleven. Toch een knappe wedstrijd.

Nokere Koers 20 maart

Meulebeke 24 februari

Ronde van Oman 16-21 februari

Zesdaagse Rotterdam 2019 3-8 januari

Koersverslagen en Foto's 2018

Zesdaagse Gent 13-18 november

Gent, 11 november

15 september Primus Haacht Classic

izegem 6 september

Schaal Sels 26 augustus

Meulebeke 25 augustus

Binckbank Tour 2018

BK Binche 24 juni 2018

Ronde Van Limburg 10 juni 2018

Senne Leysen maakt deel uit van de ontsnapping van de dag. Onderweg volgen enkele nijdige tegenprikken, maar uiteindelijk worden de vluchters in de laatste 10 km toch gegrepen en stormt het peloton af op en massaspurt. Stijn trekt de spurt aan op kop van het peloton tot op 400 m, dan neemt Aidis Kruopis over. Tim laat zich een beetje insluiten, rijdt alsnog een snelle spurt en wordt 3e. 

Ruddervoorde 6 juni 2018

Stijn reed in Ruddervoorde een supersterke wedstrijd. Hij ging de slotkilometer in met Jan Bakelants en leek op weg naar de zege. Toen Jan de benen stil hield konden de achtervolgers alsnog terugkeren, maar enkel ploegmaat Tim Merlier kon Stijn nog remonteren.

Foto's: Michel Janssens en Bart Vandenbroucke

Ronde Van België 23 -27 mei

De Ronde van België werd verreden onder een hete zomerzon. De eerste ritten eindigden op de verwachte massaspurten waarin Tim Merlier telkens knap derde finishte. Stijn kon zijn steentje bijdragen door de spurters af te zetten in de kop van het peloton. De koninginnenrit op zaterdag was beslissend voor het klassement  Het peloton scheurde als snel in twee grote groepen. Helaas geen Sniper in de kopgroep. Het was dan ook een heel zwaar parcours. De vermoeidheid deed zich nog voelen in de slotrit, want de benen waren nog niet helemaal hersteld.   

20 mei: GP Marcel Kint

8 april: Parijs Roubaix 

1 april Ronde van Vlaanderen 

Stijn reed een sterke wedstrijd in dienst van Wout Van Aert. Stijn kreeg de opdracht om samen met de ploegmaats de kopman zo fris mogelijk in de finale te krijgen door hem uit de wind te zetten en hem op de cruciale plekken naar voor te loodsen. Stijn had goede benen en kon zijn opdracht  dan ook uitstekend uitvoeren.  Voor de start was er het blij weerzien met "Melkerie-meter" Linde Merckpoel.

29 maart: Dwars door Vlaanderen

E3 Harelbeke 23 maart

In de E3 prijs Harelbeke raakt Stijn betrokken in een massale valpartij op 110 km voor de aankomst. Hij moet helaas de wedstrijd verlaten.

(Foto Kramon)

GP Denain 18 maart:

Een stevige, ijskoude Oostenwind en enkele kasseistroken vormden de ingrediënten voor de GP Denain. De verplaatsing op de kalender deed de wedstrijd goed, want er werd met veel animo gekoerst. Van bij de start waren er ontsnappingen en werd op het scherp van de snee gekoerst. Omdat enkele kasseistroken omwille van sneeuw op het parcours geschrapt waren, moest het taktisch plannetje herschreven worden. Stijn had  zo goed mogelijk de kopmannen uit de wind en was ook nog enkele keren meegesprongen in ontsnappingspogingen, maar kende geen geluk. Als uiteindelijk de beslissing valt en een 25 tal renners in de spits van de wedstrijd komen, mist Stijn nipt de boot als vlak voor hem het gat valt.  Toch een goede wedstrijd gereden en als het eens  meezit valt misschien een mooie uitslag uit de bus.

Ronde Van Drenthe 11 maart

Dwars door West-Vlaanderen 4 maart: Hondeweer !!

Startpodium Clasica Almeria 11 februari

Vuelta Murcia 10 februari

De ronde van Murcia was dit jaar een ware slijtageslag: niet alleen waren er de lastige hellingen, maar er stond ook nog eens een strakke wind. Terwijl vele renners er al snel de brui aan gaven, ontstond een ruime kopgroep van 40 renners. Wanneer door het spel van de wind 10 renners zich losrukten, was Stijn samen met een sterke Quick Step delegatie (onder andere Gilbert, Jungels, Serry) nog mee in de kop. Uiteindelijk was het parcours toch te lastig en moest Stijn passen. Wat volgde was lange tijd een eenzame, zware  tocht naar Murcia, waar hij uiteindeijk als 41e over de meet zou rijden (helaas net buiten de tijd, die voor deze zware koers toch wel scherp stond).

Stage Griekenland in december en januari

Elke seizoen staat of valt met een goede voorbereiding. Daar waar veel teams de Spaanse zon opzoeken, trokken de renners van het Sniper-team dit jaar naar Griekenland, waar Johan Van Summeren een trainingscenter wil uitbouwen.

Op mooie wegen kon bij aangename temperatuur een goede basis gelegd worden voor het naderende seizoen.

Het was tegelijkertijd een fijne kennismaking met de renners in het team en de entourage. De sfeer was uitstekend en iedereen is supergemotiveerd om er een mooi seizoen van  te maken.


Koersverslagen 2017

Berlare GP Fred De Bruyne, 27 september

Veel volk op de GP Fred De Bruyne in Berlare en ook het deelnemersveld mocht er wezen. Op het snelle parcours volgde de ene demarrage de andere op, maar meer dan 30 seconden voorsprong konden de vluchters zelden verwerven. Op 30 km voor de aankomst valt dan toch een eerste beslissing: Stijn rijdt weg met 10 renners en als wat later 19 renners kunnen aansluiten is de trein vertrokken. Veel schoon volk aanwezig met Stuyven, Theuns, Vanmarcke, Naessen, Vanden Bergh.... In de laatste ronde wordt er oneindig veel gedemarreerd, maar in de laatste kiliometer slaagt enkel Oliver Naessen erin om een klein kloofje te slaan en zo naar de overwinning te snellen.Stijn reed een goede wedstrijd, was ook zeer actief in de finale, maar zonder succes en was daarom na de wedstrijd zeer ontgoocheld..

Primus Classic Haacht, 16 september

De wedstrijd ontplofte op ongeveer 80 km voor de aankomst toen enkele pittige hellingen het peloton deden kraken in zijn voegen. De vroege vluchters werden tot de orde geroepen en er kwam een kopgroep van 15 renners aan de leiding. Quick Step was vooraan sterk vertegenwoordigd en deed er alles aan om de vlucht te doen slagen. In het peloton deed SportVlaanderen meer dan zijn uit in het zakje om de koplopers terug bij de lurven te grijpen. Het was een keiharde strijd tussen peloton en kopgroep waarbij het voordeel soms naar de kat en dan weer naar de muis kantelde. Met nog 3 km te gaan demarreerde Matteo Trentin. Enkel Drucker kon nog even zijn wagon aanhaken, maar uiteindelijk moest ook hij zijn meerdere erkennen in Matteo. Ondertussen had Stijn nog eens alles uit de kast gehaald op kop van het peloton en werd de rest van de kopgroep gegrepen. Jonas Rickaert reed een verdienstelijke spurt en werd 9e in de uitslag.

Schaal Sels 27 augustus

Sinds enkele jaren worden in de Schaal Sels onverharde stroken in het parcours opgenomen en sindsdien staat de wedstrijd garant voor een waar wielerspektakel. Stijn behoorde net als vorig jaar tot de smaakmakers. Hij was steeds op de voorposten te vinden en was aanwezig in vrijwel elke belangrijke ontsnapping. Alleen volstaan goede benen niet in dergelijke wedstrijden en speelt de factor geluk ook mee. Net als in Dwars door het Hageland reed Stijn op een cruciaal moment lek, wanneer de beslissende ontsnapping tot stand kwam. Hoewel de kloof lange tijd slechts om en bij de halve minuut bedroeg waren de vogels gaan vliegen. Stijn keerde terug tot bij de eerste achtervolgers en trok diep in de finale nog alleen in de tegenaanval om als achtste over de meet te bollen.

(foto Kristof Bruers)

GP Zottegem, 22 augustus

De wedstrijd kwam echt op gang in de finale met 3 keer de Paddestraat als scherprechter. In de laatste van 3 plaatselijke ronden reden 16 renners weg uit het dan al fel uitgedunde peloton.  Op de Paddestraat konden nog enkele renners de sprong naar voor maken, zodat een ruime kopgroep sprintte voor de zege. Stijn mistte na zijn val in de Limousin nog kracht om diep in de finale al mee te knokken voor de prijzen. 

Dwars door het Hageland, 5 augustus

Tijdens Dwars door het Hageland ontstond al snel een kopgroep van een 10-tal renners. Zij bouwden een maximale voorsprong uit van 5 minuten, maar dan begon het peloton te versnellen. Stijn rijdt lek in de finale op het moment dat de favorieten zich ermee gaan bemoeien en de kopgroep uitbreidt tot ongeveer 20 renners. Stijn keert terug tot op de voorposten van het peloton, zit op vinkenslag, maar kan niets forceren omdat vooraan enkele ploegmaats me in de spits rijden. Op de Citadel van Diest spurt hij uiteindelijk naar een 16e plek, maar er zat vandaag veel meer in. (foto Kristof Bruers)

Westrozebeke, 24 juli

Vroeg in de wedstrijd ontstaat een kopgroep van 7 renners met ploegmaat Rickaert. deze leiders krijgen een voorsprong van om en bij de minuut en sprinten uiteindelijk om de overwinning. Stijn reageert enkele keren op een counter, maar kan niet vol doorgaan om de vlucht van Jonas te beschermen. Hij sprint uiteindelijk naar een 10e stek.

GP Pérenchies, 23 juli

Na een uur wedstrijd ontstond een kopgroep van 8 renners met ploegmaat Rickaert. Het leek er lang op dat deze zouden spurten voor de zege, maar eerst sloten bij het ingaan van de slotronde 6 renners aan en in de slotkilometer het ganse peloton. Stijn raakte ingesloten in de spurt en werd uiteindelijk 17e.

GP Monseré Roeselare 8 juli

Het parcours van de GP Monseré kreeg een facelift met start in Ieper en met opname van de Kemmelberg in het parcours. De Kemmelberg zorgde voor de eerste serieuze afscheiding, waardoor het peloton in meerdere groepen over het parcours werd verspreid.  Stijn probeert nog enkele keren een ontsnapping uit te lokken, maar zonder succes. De wedstrijd werd beslist in de laatste 20 km op het lokale parcours. Als een kopgroep van 5 renners is terug gepakt zet Stijn zich aan kop van het peloton en trekt hij alles op het lint,. Daarna kwam een ontsnapping tot stand van 14 renners met Edward Planckaert. Stijn ging met enkele renners in de tegenaanval en kon met nog iets meer dan 10 km te gaan vooraan aansluiten. Als Laurens Sweeck een aanval plaatst speelt Stijn alles of niets, maar hij heeft de inspanning om aan te sluiten nog niet helemaal verteerd en blaast de motor op. Edward Planckaert wordt 4e, Laurens wint de wedstrijd.


Stijn plaatst een aanval in Zonnebeke, maar het is nog te ver naar de aankomst en houdt wat later de benen terug stil


Stijn demarreert fel aan de kop van het peloton en trekt alles op het lint.

Belgisch Kampioenschap Antwerpen  25 juni

De start werd gegeven op de grote Markt en de renners dienden 14 rondje van 17 km af te werken. Drie renners kleurden het eerste wedstrijdgedeelte: Jonas Rickaert, Kevin Ista en Jurgen Roelandts. Als zij tot de ore geroepen waren begon het echte BK. Stijn was actief in de finale. Hij was eerst mee in een ontsnapping met Greg Van Avermaet, maar die werd snel teniet gedaan. Later demarreerde hij zelf en reed hij een tijdje alleen voorop, maar dat was natuurlijk onbegonnen werk. Als later de aanzet werd gegeven tot de definitieve ontsnapping is  Stijn met 5 andere renners opnieuw aan het front. Jammer genoeg betaalt hij dan de tol van de inspanningen en moet hij passen. Toch een positieve wedstrijd van Stijn, waar hij voor het vervolg van het seizoen zeker vertrouwen uit kan putten.

14-18 juni Ster ZLM toer

De wedstrijd startte in Westkapelle met een proloog. In de etappe naar Hoogerheide werd gehoopt op het spel van de wind. Het peloton scheurde even, maar uiteindelijk volgde een massaspurt. Ook in de 2e etappe naar Buchten konden de Limburgse heuvels niet voor een beslissing zorgen en werd er opnieuw gesprint voor de zege. In beide etappes was Dylan Groeneweghe de snelste. Sport Vlaanderen zette telkens een mooi treintje op, wat resulteerde in een mooie 5e plaats in Hoogerheide. In Buchten verstoorde een val de sprintvoorbereiding waardoor Bert zijn kansen niet echt kon verdedigen. Dries van Gestel werd 13e.

Zoals elk jaar besliste ook dit jaar de rit naar la Gileppe over het eindklassement. Als in de finale een 30-tal renners zich afscheuren van de rest scheurt het 5 plaatsen voor Stijn. Hij kan de kloof net niet dichten. Ploegmaat Sprengers wordt mooi 6e. 

De slotrit in Oss kende een traditioneel verloop met een lange vlucht, die uiteindelijk teniet wordt gedaan en eindigt in de massaspurt. Stijn probeerde nog een aanval op te zetten in de laatste 25 km, maar het tempo in het peloton lag te hoog. In de finale deed Stijn nog een mooie inspanning om Bert in een goede positie aan de spurt te laten beginnen. Bert werd 7e. 


10 juni Dwars door de Vlaamse Ardennen

Start en Aankomst in Epe-Mere en daartussen stevige kuitenbijters met onder andere  Oude Kwaremont, Patersberg, Taaienberg, Eikenberg, Muur, Bosberg. Daarbovenop een stevige zuidwestenwind en dan weet je dat er brokken worden gemaakt in het peloton. Stijn heeft in de beginfase niet de beste benen en komt pas onder stoom in de slotfase. Na de Muur van Geraardsbergen komt Stijn in een achtervolgende groep meter na meter terug. Hij komt vooraan in de wedstrijd met nog bijna 30 km wedstrijd. Veel tijd om te recupereren krijgt hij niet want Cameron Meyer trekt ten aanval en dat zet de kopgroep van zo'n 10 renners onder druk. De zware inspanningen om terug vooraan te geraken eisen dan hun tol en krampen spelen Stijn parten. Stijn zal uiteindelijk als 14e over de meet bollen na één van de zwaarste wedstrijden van dit seizoen.

31 mei- 4 juni Ronde Van Luxemburg

De Ronde van Luxemburg is een 5 daagse rittenwedstrijd die traditioneel start met een ultrakorte proloog van 2,1 km. Voor Stijn startte de wedstrijd onder geen goed gesternte, want bij de verkenning ging hij onderuit , waardoor enkel schaafwonden weer werden opengereten. In de proloog had hij af te rekenen  met een geblokkeerde versnelling, waardoor hij zelfs even van de fiets moest en dat is natuurlijk fataal in dergelijke korte nummers. De 2e etappe eindigde op een massaspurt, waarin Bert Vanlerberghe 4e eindigde. Hier gooide een dolleman in de laatste hectometers nog bijna roet in het eten door in de laatste bocht rechtdoor te aan, waardoor hij een valpartij veroorzaakte en enkele renners van Sport Vlaanderen meesleurde. Benjamin moest opgeven.

De 3 laatste ritten waren op maat van de berggeiten. Stijn deed zijn werk om de klimmers in een goede positie aan de belangrijke hellingen af te zetten, want om zelf te scoren ware de slothellingen vaak te steil. Enkele mechanische problemen remden hem ook wel af, maar beter nu dan in de wedstrijden waar het er voor Stijn echt toe doet.

24-28 mei Ronde van België 

Een zeer hete Ronde van België dit jaar. Stijn had goede benen, maar kon geen ereplaats verzilveren. De eerste etappe naar Koksijde eindigde op de Wandelaar in de massaspurt die door een valpartij werd ontsierd. Stijn kwam er vanaf met een lichte schaafwonde aan de knie. 

De tweede etappe werd in 2 schuifjes beslist: een eerste selectie op de Kemmelberg, die daarna verder werd uitgedund tot een selecte kopgroep van 13 renners; Stijn mistte net de boot op de Kemmel en eindigde in het peloton.

De tijdrit in Beveren werd gedomineerd door Brändle. Hier ging Stijn niet tot het uiterste en finishte hij midden in het pak.

De koninginnenrit naar Ans was een mini Luik-Bastenaken-Luik met verschillende lastige Ardennenhellingen. Al na 20 km zonderden een twaalftal renners zich af.  Vier renners zouden om de zege strijden. Stijn kon zich goed handhaven als het peloton werd uitgedund tot zo'n 80 renners. In de slotfase was zoals verwacht de Roche aux Faucons er wel te veel aan, maar hij finishte in een mooi groepje.

Het stond in de sterren geschreven dat op de slotdag de strijd om de eindzege zou beslist worden in de gouden kilometer. De gebroeders Tim en Benjamin De Clercq kleurden tot dan de wedstrijd, maar Team Belgium controleerde en vlak voor de Gouden Km kwam alles samen.  Stijn had zijn zinnen gezet op de debatten in de Gouden Km, in de hoop dat dit zou leiden tot een selectie, maar reed jammer genoeg lek vlak voor de strijd losbarstte. Hij kon nog wel terug aansluiten en zijn plaats innemen in de  eerste gelederen, maar de wedstrijd bleef gesloten en er werd gespurt in Tongeren.   

14 mei GP Wase Polders Verrebroek

Een goed gestoffeerd deelnemersveld in Verrebroek met 153 vertrekkers en enkele bekende namen. Wind in de polders betekent spektakel want dan worden er waaiers getrokken. Reeds in de eerste van 13 af te leggen ronden trok Stijn ten aanval en hij zou heel de wedstrijd in de spits strijden. Het tempo lag zeer hoog en na 2 uur hadden de renners al 98 km afgehaspeld. Op de kilometerslange rechte stroken bleven de vluchters steeds in het zicht en de wedstrijd raakte dan ook nooit in een definitieve plooi. Traditioneel wordt in de ultieme kilometers slag om slinger gedemarreerd. Stijn sprong enkele keren mee, maar hij kreeg geen ruimte. Zes andere renners kenden meer geluk en de favorieten keken wat naar elkaar, zodat zij voor de zege mochten spurten. Op 22 seconden finishte Stijn als 9e na van Asbroeck en Van Stayen. Baptiste Planckaert werd 10e.

7 mei Grote Prijs Maarten Wijnants

Op een snelle golvende omloop bleef de wedstrijd een klein uurtje gesloten, maar dan scheurden 18 renners zich af van de hoofdmacht. Als de kopgroep zo'n 40 seconden voorsprong neemt ziet Stijn de bui hangen en trekt hij fel in de tegenaanval met Brian Van Goethem en een renner van de Nederlandse Baby Dump ploeg. Meer dan 30 km duurt de tegenaanval. Ze naderen tot op 10 seconden, maar vooraan aansluiten lukt net niet. De wedstrijd is dan gereden en de winnaar zit vooraan. Baugny wint.


6 mei Ronde van Overijssel

De Ronde van Overijssel werd gemaakt door een vrij sterke NO-wind. Als na 55 km in Ootmarsum de win in de rug komt te zitten trekt Stijn met 20 renners ervan onder. De snelheid ligt hoog in de kopgroep, maar de voorsprong ligt nooit veel hoger dan 30 seconden. Na een vlucht van 70 km komt alles weer samen. Kort daarna schudt Stijn opnieuw aan de boom en dit keer rijdt hij met 6 man weg. Er is geen Roompot-renner mee en zij controleren dan ook de vlucht. Als een 7-tal aansluit is er even hoop dat de vlucht tot de meet kan doorgaan, maar even later loopt alles toch samen. Uiteindelijk spurt een ruime groep voor de zege en moet Bert Van Lerberghe nipt de duimen leggen

1 mei - Pallieter Derny criterium Lier

Op 1 mei werd Stijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Pallieter dernycriterium in Lier. 

Rondjes draaien over kasseitjes door de binnenstad met aankomst op de Grote Markt in drie reeksen voor vele toeschouwers.

Stijn won de eerste reeks en werd uiteindelijk 5e in de einduitslag.

Scheldeprijs 2017

In de Scheldeprijs rijdt Tom Boonen zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem. Stijn kan zijn stukje van de publiciteit meepikken door deel uit te maken van de vroege vlucht. De wedstrijd rijdt door de Kempen en dat zorgt voor een leuk extraatje met talrijke supporters langs het parcours. 


Foto: Tim De Waele


De kans op slagen in dergelijke wedstrijden
 is klein en de tegenwind maakte het extra lastig. In het vooruitzicht van Parijs Roubaix kon Stijn nog een stevig doortrainen..

Ronde van Vlaanderen 2017

Geen topdag vandaag in de Ronde Van Vlaanderen. De wedstrijd start voor de eerste maal in Antwerpen en de vroege vlucht krijgt al snel een vrijgeleide. De topfavorieten komen in actie op de muur van Geraardsbergen, waar een elitegroepje zich los werkt. De wedstrijd zal niet meer stilvallen. In de afdaling van de Kanarieberg na de bevoorrading scheurt het peloton in stukken en door een onoplettendheid mist Stijn de boot.

Hij finisht als 100e.


Foto: An Wauters


Gent Wevelgem 2017

Opnieuw zit het tegen in Gent Wevelgem. Deze keer haakt een Lotto renner met zijn pedaal in het voorwiel van Stijn, waardoor een val onvermijdelijk is. Stijn rijdt op dat moment in de eerste gelederen van het peloton.  Jammer.


Foto: Mario Vanacker

Dwars door Vlaanderen 2017

Stijn kent een goede dag in Dwars door Vlaanderen, maar wordt afgeremd door mechanische pech, wanneer zijn versnelling hem in de steek laat op de Oude Kwaremont. Voordien was hij al enkele keren met de beteren op de hellingen boven gekomen. 


Foto Mario Vanacker

Nokere Koerse 15 maart


Voor het ingaan van de final van Nokere Koers gaat het er nog ontspannen aan toe.  De laatste 10 km gaat het r hectisch aan toe en duikt Bert Van Lerberghe nog  een haag in. Stijn en zijn ploegmaats wachten hem op en Bert kan nog spurten naar  een 5e plek.

Ronde Van Drenthe 2017

Stijn kent veel pech in de Ronde van Drenthe door een lekke band op het moment dat de finale losbarst. Hij doet er alles aan om terug te keren, maar wordt op het moment dat hij gaat aansluiten opnieuw afgeremd door de val van een andere renner

GP Lillers 5 maart
De GP Lillers kende een geanimeerd verloop met tal van ontsnappingspogingen. Sport Vlaanderen toonde zich de ganse dag van zijn beste zijde en had telkens een mannetje mee. Met nog 20 km te gaan leek alles samen te gaan komen. Stijn maakte de sprong naar de kopgroep en ging dan alleen door. Hij bouwde een voorsprong van 30 seconden uit op een jagend peloton. Sterk nummertje, maar de sterke tegenwind deed uiteindelijk Stijn de das om. Een goed heroptreden na een oorontsteking, die Stijn in het Belgisch openingsweekend parten speelde.

Ronde van Oman 14-19 februari

Enkele foto's uit de Ronde van Oman van 2017.
Seizoen 2016

Eneco Tour 19-26 september

De EnecoTour werd beslist in de slotetappe op en rond de Muur van Geraardsbergen. De dagen voordien werd de wedstrijd meestal gekleurd door een vlucht van enkele renners. In de etappe naar Ardooie kon Stijn zijn hand uitsteken naar de ritzege, maar door getalm in de slotkilometer kon het peloton in de laatste meters nog orde op zaken stellen. In de slotrit kende Stijn brute pech: op de Muur trapte hij zijn ketting aan stukken en moest hij te voet naar boven. Betekende meteen het einde van de wedstrijd.

Enkele foto's (eigen foto's en ook enkele van TDWSport)


Kustpijl 2016
De kustpijl moet het hebben van de win om brokken te maken. Ook dit jaar werd er hard gekoerst in de polders en lag het peloton dikwijls in 3-4 stukken, maar een definitiefe breuk met een selecte groep zat er nooit in. Stijn had zijn kans gewaagd in een mooie groep met onder andere favoriet Dupont, maar meer dan een half minuutje voorsprong zat er niet in. In de slotfase werd het duidelijk dat de wedstrijd ook dit jaar in een massaspurt zou eindigen. Bert Vanlerberghe werd tweede na favoriet Dupont en Stijn, na hard werken in de sprintvoorbereidng werd nog achttiende.

Schaal Sels Merksem UCI 1.1
De Schaal Sels is een buitenbeentje in de koers en past qua parcours in het rijtje Tro Bro Leon, Parijs roubaix, Dwars door het Hageland. Dit zijn koersen voor mannen met een grote motor, die er niet voor terugdeinzen om er eens stevig in te vlammen. Nadat een groep van 10 renners tot de orde was geroepen en het deelnemersveld al fel was uitgedund, ontstaat en nieuwe leidersgroep van 10 renners met bijna alle favorieten. Stijn en Tim vertegenwoordigen TSVL in de kopgroep. Op 25 km trekt Stijn ten aanval en slaat een kloofje van 25 seconden. Als Wout van Aert  de kloof overbrugt lijkt de wedstrijd gereden, maar door een miscommunicatie tussen Stijn en Wout haken beide renners in elkaar en moet Stijn terug alleen verder. De tegenwind maakt dit een moeilijke opgave en 6 renners komen terug aansluiten. Als Op 5 kilometer van de meet Wout Van Aert nogmaals doortrekt is er geen houden meer aan en rijden de achtervolgers voor de 2e plaats. Stijn wordt nipt 3e na een knappe koers.
     

GP Zottegem 2016
De wedstrijd in Zottegem werd ondanks de hitte aan een recordsnelheid van bijna 47 km/u afgewerkt. Stijn reed een attente wedstrijd en maakte deel uit van bijna elke belangrijke vlucht. een eerste keer was hij op pad met 16 renners, maar Lotto Soudal had de boot gemist en bracht alles weer samen. Dieper in de wedstrijd counterde Stijn samen met ploegmaat Pieter van Speybroeck en ontstond een kopgroep van 18 renners, waarvan ook Tim deel uitmaakte. Uiteindelijk was het toch wachten op de 2 doortochten van de kasseien van de Paddestraat om de groep te herleiden tot nog 40 koppen. In de aanloop naar de laatste keer Paddestraat had Stijn af te rekenen met een kapot wiel, maar hij kon zijn plek vooraan opnieuw innemen. In de sprint liet hij zich wegdrummen en eindigde zo op een 20e plek. Geen slechte uitslag, mar in de benen zat vandaag meer kruit dan de uitslag doet vermoeden. Op naar de volgende wedstrijden!


Tour de Limousin 2016Dwars door het Hageland 12 augustus 2016
Dwars door het Hageland, kaderend in de Belgian Cycling Cup werd verreden over geaccidenteerd terrein ? la Tro Bro Leon. Het werd een spectaculaire wedstrijd waarin Stijn zich van zijn beste zijde liet zien. 
Het begon slecht met een kapot wiel in de beginfase. Het peloton lag onder impuls van Etix QS in stukken en brokken, maar Stijn vocht terug en kon opnieuw vooraan aansluiten. Als 11 renners er van onder muizen laat Stijn zich niet verrassen en is hij mee de motor van de ontsnapping. Een klein groepje met Terpstra en Van Aert kan nog terugkeren, maar de rest met onder andere Tom Boonen is verslagen. In de slotfase op ongeveer 10 km voor de streep plaatst Jelle Wallays een uitval die hij onmiddellijk countert. Bij het opdraaien van de zoveelste veldweg schuift het voorwiel weg en is een val onvermijdelijk. Na een achtervolging die veel kracht heeft gekost kan Stijn zijn plaats in de kopgroep nog heroveren. Bij het opdraaien van citadel wordt hij nogmaals afgeremd door een val, waardoor een mooie ereplaats verloren gaat. Te veel pech, maar een mooie wedstrijd gereden met een 12 plaats in de einduitslag. 
 
TRW2016
Stijn reed een sterke TRW: hij reed elke dag een aanvallende koers en waar nodig stroopte hij de mouwen op in dienst van de ploeg. 
 In de koninginnenrit deed hij een mooie uitvalspoging in de finale, maar op 10 km van de aankomst was hij eraan voor de moeite.
Isi?res GP Dubois 21 juli
Een sterk deelnemersveld in Isi?res met Lars Boom,  Philippe Gilbert en Arnauld Demare als uitschieters. Net als de andere jaren kende de wedstrijd een snel verloop en streed een uitgedunde kopgroep voor de zege. Stijn reed een zeer attente wedstrijd en was in alle belangrijke ontsnappingen mee in de kop van de wedstrijd te vinden. Bij het ingaan van de slotronde ontsnapt hij met 4 medevluchters, maar de thuisrijders van Wanty en FDJ lieten niet begaan. Als ze terug worden ingelopen demarreert Gilbert. Omdat ploegmaat Capiot is meegesprongen houdt Stijn de benen stil. Als Amaury vooraan lost is het kalf verdronken. Stijn had goede benen en rijdt nog solo naar een mooie 4e plaats. Gilbert wint.

   
Roeselare GP Monser? 3 juli
Stijn finisht 2e na een sterke Lars Boom, maar rijdt zelf ook een mooie koers!
BK Lac de l'Eau d'Heure 2016


ZLM2016Verrebroek 22 mei
Stijn spurt naar 4e plaats na lange achtervolgingsrace.


Boucles de la Mayenne 2-5 juni


Tour de Picardie: 13-15 mei

De ronde van Picardi� is een feest voor de spurters. Het spel van de bonificaties beslist over winst en verlies. Stijn voelde zich in deze ronde niet kiplekker wegens verkoudheid.
In de slotetappe eindigde hij als 32e.


  


4 daagse Duinkerke 5-9 mei
De wedstrijd werd in grote mate gecontroleerd door de ploeg van Brian Coquard, zodat 4 van de 5 wedstrijden met een massaspurt werden beslecht. Stijn zette zich dan in dienst van Bert van Lerberghe. In de koninginnenrit maakte Stijn deel uit van de vroege ontsnapping op de Casselberg met onder andere Alexis Gougeard. Stijn had de hele ronde goede benen.

Paris Roubaix, 10 april
Enkele foto's (Eye Catcher Photography)


Stijn slipt bijna weg op en voelt dat hij vooraan aan het lek rijden is.


Stijn is door lekke band vlak voor Bos van Wallers ver achterop geraakt en zit nu in groepje met ook Stijn De Volder. Aan de 2e bevoorrading heeft het nog weinig zin om door te gaan en stapt hij af. 

Ronde van Vlaanderen 3 april
Enkele foto's (Cyclingmoments, Tim De Waele)
3-Daagse De Panne Koksijde
Enkele foto's (Cyclingmoments, Tim DeWaele, Davy De Blieck)

Rit1:


Rit 2:


Rit 3A:Rit 3B:


GP Lillers, 6 maart
In Lillers stond een internationaal gezelschap aan de start  voor een wedstrijd over een golvend parcours. De weergoden waren de renners nog vrij gunstig gezind, want de renners kregen slechts 2 korte hagelbuitjes op hun dak. De wedstrijd werd lange tijd gekleurd door 6 renners met Otto Vergaerde aan boord, zodat de Topsport jongens lang in de wachtkamer konden zitten. Met nog ongeveer 20 km te gaan kreeg het peloton de vluchters in het vizier en spatte de wedstrijd open. Het was al lang duidelijk dat Stijn op vinkenslag lag, want bij elke schermutseling zat hij attent vooraan. In eerste instantie kwam een kopgroep van ongeveer 20 renners tot stand, die in de finale werd uitgedund tot 6 koppen met Stijn en ook Tim De Clercq. Er werd afgesproken dat Tim zou aanvallen en Stijn de sprint zou rijden. Sterke Tim kon een klein kloofje bij elkaar fietsen en had lang uitzicht op de zege, maar hij verzwakte in de laatste honderden meters en dan nam Stijn over. Met krachtige lendenrukken reed hij iedereen uit het wiel. Met Maxim Van Tomme in de kopgroep was dit niet vanzelfsprekend. Mooie zege en mooie collectieve prestatie!GP Samyn, 2 maart


Ronde van Oman 16-22 februari
(Foto's Tim De Waele)


1e etappe: Vroege vlucht kwam al tot stand vlak na het vertrek met Pieter Van Speybroeck als TSVL-vertegenwoordiger. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist in de slotklim. Stijn was deze ochte met nekpijn aan de ontbijttafel verschenen en voelde zich niet 100%. In de wedstrijd kon hij zijn ploegmaats aan de voet van de slotklim afzetten in goede positie en liet dan lopen.

2e etappe: Stijn maakt deel uit van de vroege vlucht, maar als hij de opdracht krijgt de benen stil te houden ontstaat er onenigheid en valt de kopgroep uit elkaar. Uiteindelijk komt alles bij elkaar en wordt er met een uitgedunde kopgroep gespurt voor de overwinning. Boasson Hagen wint.


3e etappe: Vandaag werd de gemakkelijkste etappe verreden en werd een massaspurt verwacht. Die kwam er dan ook en Kristoff zette ze naar zijn hand. Stijn werkte vandaag voor Capiot die 18e werd. de renners kregen vandaag een fikse bui te verwerken.


4e etappe: Stijn ontsnapt met 9 andere renners vroeg in de etappe. Pas op de monsterklim "Green Mountain" worden de vluchters terug gegrepen. Onderweg kon Stijn kostbare punten voor het klassement van de meest aanvallende renner sprokkelen, zodat hij momenteel de nieuwe leider is in dit klassement. Floris de Tier werd mooi 9e in de daguitslag.


5e etappe: Stijn kwam in een afdaling in het begin van de 5e etappe ten val en blesseerde zich in die mate dat hij de wedstrijd moest staken. In het ziekenhuis werden gelukkig geen breuken vast gesteld, zodat hij hopelijk snel terug de fiets op kan.


 
Ronde van Qatar: 8-12 februari1e etappe: Zoals dat meestal het geval is in Qatar ontstond door waaiervorming een selecte kopgroep van 21 renners met daarin verschillende sterke blokken (BMC, Katusha,...). Stijn volgde in een 2e groep van 35 renners met een achterstand die steeds schommelde om en bij de minuut, maar de kloof kon niet gedicht worden. In de slotfase  demarreerde het BMC-blok, waardoor de kopgroep enkele renners verloor, maar de snelle mannen bleven aan boord. Cavendish won vrij gemakkelijk de sprint. In de achtervolgende groep zette Stijn de spurt in vanop zo'n 250 m, maar hij werd nog door enkele renners geremonteerd en werd 21e.  

2e etappe: Waaiers zorgden ook nu in het begin van de wedstrijd voor spektakel. Op het moment dat de debatten geopend werden spurtte Stijn naar de 1e waaier, maar hij kon net geen plaatsje bemachtigen. Hij trapte even op zijn adem en moest een grote groep laten passeren. Gelukkig viel later in de wedstrijd alles opnieuw in de plooi en werd er met een grote groep gespurt. Stijn kon uit het gewoel van de valpartij blijven en bolde als 50e over de meet.

3e etappe: Tijdrit over 11 km met de wind als tegenstander. Stijn reed een behoorlijk tempo, maar op 3 km van de meet viel hij te veel stil in de tegenwind om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

4e etappe: In het begin van de wedstrijd probeerde Stijn  in de ontsnapping te geraken, maar dan moet je wat geluk hebben. Uiteindelijk vertrok de vlucht van de dag zonder Stijn, maar opnieuw met ploegmaat Preben. Het peloton controleerde de vluchters en de koers barstte pas diep in de finale weer open. Stijn kende op een slecht moment materiaalpech en verzeilde daardoor in de laatste waaier. Aan de eindstreep kostte hem dat 5 minuten.... 

5e etappe: In de slotrit kregen 3 renners een vrijgeleide, waaronder Tim Declercq. Op 10 km voor de aankomst waren ze eraan voor de moeite en zo werd er gespurt voor de zege. Stijn bolde als 53e over de meet.  

Seizoen 2015

Zesdaagse Gent 17-22 november

Enkele foto's:Pistemeeting Blaarmeersen 14 en 15 november

Enkele foto's:


Binche-Chimay-Binche 6 oktober
De wedstrijd viel in 2 schuifjes in een beslissende plooi. Al vroeg ontsnapten 15 renners, die snel een ruime voorsprong bij elkaar fietsten. Daarna rukten nog eens 35 renners zich los. Voor de overige renners,waaronder Stijn,  zat de wedstrijd er op. Niki Terpstra voerde een mooi nummer op, maar uiteindelijk won Sinkeldam de wedstrijd.

Sparkassen M�nsterland Giro 3 oktober
De Sparkassen M�nsterland Giro eindigt meestal op een massaspurt en ook dit jaar was het niet anders. Zes vluchters mochten tot diep in de finale de wedstrijd kleuren, maar dan was het aan de sprintersploegen. Diep in de finale koos Tony Martin nog het hazenpad. Op 2 km voor de eindmeet, waagde Stijn de sprong naar de ontketende Martin en hij slaagde in zijn opzet om de sterke Duitser bij te benen. In de hoop dat Etixx-Quickstep de boel na de U-bocht op 1 km zou plat leggen was dit een goede gok. De spurtersploegen lieten echter niet begaan en op 500 m werden Stijn en Tony overrompeld. Tom Boonen won de massaspurt.

Berlare 30 september 
116 vertrekkers aan de start van de Memorial fred De Bruyne. Weinig bochten in het parcours en dus werd het een snelle wedstrijd, waarin de ontsnappingspogingen elkaar snel opvolgden, maar meestal zonder succes. Stijn liet zich niet onbetuigd en dichtte in de 2e wedstrijdhelft een kloof van 40 seconden op een kopgroep van 15. De maximale voorsprong bedroeg 1min15, maar ook deze ontsnapping zou het niet tot het einde uitzingen. Op 2 ronden van het einde kon ploegmaat Oliver Naessen, die voor eigen volk reed, wel de goede vlucht opzetten. Het bleef spannend tot op de streep, maar de 18 achtervolgers, met Stijn,  konden de laatste 100 m niet meer overbruggen. Oliver won de sprint van de kopgroep. Stijn werd 16e.


WK Ploegentijdrit Richmond 2015
Het WK ploegentijdrit werd een succes voor Topsport Vlaanderen. Het zestal Wallays, Campenaerts, Naessen, Vanoverberghe, Jacobs en Stijn finishte op een verdienstelijke 16e plaats. Ze werden daarmee de eerste pro-continentale ploeg en lieten Katusha (Worldtour) achter zich. BMC mocht zich tot wereldkampioen kronen.  

Foto's (TDW Sport)

Kustpijl 12 september
De kustpijl was voor TSV de laatste voorbereidende wedstrijd voor de afreis naar het WK ploegentijdrit in Richmond. De wedstrijd werd afgewerkt aan een zeer hoog tempo (47 km/u na 3 uur wedstrijd). Bij deze snelheden was ontkomen aan het peloton bijna onmogelijk en de wedstrijd eindigde dan ook op een massaspurt gewonnen door Marco Zanotti. TSV controleerde de slotkilometers en finishte met 2 renners in de top 10. Stijn  werd 34e.

  

Izegem Koers 10 september
Onder een mooi zonnetje komt een kopgroep van 18 renners tot stand, die wordt uitgedund tot 11 sterke mannen, met daarbij behalve Stijn onder andere ook Jelle Wallays en Maxim Van Tomme. Het is vooral Wanty-Group Gobert dat ervoor zorgt dat de vluchters nooit helemaal vrij spel krijgen. In de slotronde is de kopgroep eraan voor de moeite en volgt een massaspurt. Door een valpartij sprinten uiteindelijk slechts een 20 tal renners voor de zege. Emile Wastyn wint verrassend de koers voor Van Staeyen en Dupont. 

Brussels Cycling Classic 5 september
De  wedstrijd ging van start onder een stralend zonnetje en 5 renners waaronder Jelle Wallays trokken op avontuur. Ze zouden het lang uitzingen maar op ongeveer 50 km v??r de aankomst kwam alles weer samen. Het laatste wedstrijduur verschenen  de aangekondigde buien ten tonele en werd het parcours op sommige plaatsen behoorlijk glad. Op de bochtige wegen en met name op een smalle kasseiweg scheurde het peloton; Op dat moment zat Stijn te ver gepositioneerd, waardoor hij voeling met het eerste peloton verloor. Hij eindigde in een achtervolgende groep op 2min30 van de winnaar Dylan Groeneweghe die de spurt naar zijn hand zette.

Schaal Sels 30 augustus
De organisatoren hadden dit jaar het parcours hertekend tot een "TroBro Leon" met kasseistroken, veldwegels, akkers, maar werden verrast door de weergoden. Door enkele stevige regenbuien werd het parcours  op sommige plaatsen herschapen in een modderbrij, waardoor de karavaan zich uiteindelijk hopeloos vastreed in een ma?sveld. De wedstrijd diende zelfs tijdelijk stil gelegd te worden. Op dat moment reden 20 renners aan de leiding op korte afstand gevolgd door een groepje van 15 renners met Stijn daarbij. Er werd voorgesteld om in gesloten orde met het resterende peloton naar Merksem te rijden en daar de wedstrijd opnieuw op gang te brengen. Stijn besliste daarom om over te stappen op een fiets met hardere tuben en dunner profiel. Wanneer na een tijdje de wedstrijd zich terug op gang trok, bleef er van deze afspraak niet veel meer over en werd het oorspronkelijk parcours grotendeels toch gevolgd. Alle renners die net als Stijn van fiets waren gewisseld konden zich op de gladde hobbelige wegen niet meer verdedigen en verdwenen daardoor uit de wedstrijd. Olivier Naessens werd mooi tweede.  

Foto: Eye Catcher Photography

Ronde van de Limousin

Ronde van Denemarken 4-9 augustus (BC)

Rit 1: Stuer-Holstebro 178 km
De weergoden waren de renners de eerste rit niet goed gezind: regen van in de start met af en toe ware plensbuien. Saxo-Tinkoff stak het vuur aan de lont en zorgde voor een eerste serieuze afscheiding van ongeveer 40 renners. Topsport Vlaanderen had enkel Kenny De Ketele mee en moest aan de bak om de situatie recht te zetten. Na de hergroepering ontstond een nieuwe kopgroep en Kenny was weer bij de pinken. Saxo en Sky controleerden de achtervolging en op 30 km van de aankomst was alles te herdoen. In aankomstplaats Holstebro volgden nog 4 erg bochtige plaatselijke ronden op een door de regen spekglad wegdek. Her en der schoven renners onderuit en in de laatste 10 km was Stijn helaas ook ??n van de slachtoffers. Hij verloor daardoor ongeveer 3 minuten. Lars Boom won de etappe. 

Rit 2: Ringk?bing-Aarhus 235 km
Vandaag stond de langste etappe op het menu: 235 km over een golvend parcours. Zes renners ontsnapten vroeg in de wedstrijd, maar werden op 50 km voor de aankomst tot de orde geroepen. Dan bleef het steeds snel gaan in het peloton met verschillende demarrages. Stijn probeerde het ook een keer, maar zonder succes.  Uiteindelijk viel er niet te ontkomen aan de massaspurt van een uitgedund peloton, waarin ploegmaat Capiot zich mooi als vijfde plaatste. Stijn was nog even op de voorposten te zien en bolde als 60e over de meet. Na de val van gisteren was het afwachten hoe het lichaam zou reageren, maar dat viel al bij al redelijk mee.   

Rit 3: Vejle-Vejle 185 km
Vejle-Vejle is de koninginnenrit van de Ronde Van Denemarken met meer dan 2000 hoogtemeters en in de laatste 20 km 5 beklimmingen van de slothelling die kan vergeleken worden met de Kloosterstraat in Geraardsbergen of Ten Bosse in Brakel. Nadat de vroege vlucht was gegrepen zonderde zich onder impuls van Tinkoff-Saxo door het spel van de wind en korte opeenvolging van enkele steile klimmetjes een kopgroep van ongeveer 30 renners af. Stijn kon net niet aanpikken en volgde lange tijd in het eerste achtervolgende groepje. In de plaatselijke ronde moesten ze plaats maken voor de uit elkaar geslagen kopgroep en zo konden nog renners uit de achtergrond bij hen aansluiten, maar voor het klassement speelde dit uiteraard geen rol meer. 

Rit 4: Saegelse Frederiksvaerk 115 km
Pijlsnel verreden ochtendetappe die eindigde op de verwachte massaspurt. De aankomst was gelegen op de top van een 300 m lange helling van 7 %. Stijn had vandaag niet genoeg kracht, moest passen in de slotfase en finishte op 22 seconden.

Rit 5: Helsingor-Helsingor 13.6 km
Tijdrit waarin Stijn nooit het goede ritme vond.

Rit 6: Frederikberg 155 km
Slotcriterium aan hoge snelheid in de omgeving van Kopenhagen op het parcours van het WK van 2011. Het werd in elk geval geen gezondheidswandeling want het eerste anderhalf uur bedroeg de gemiddelde snelheid bijna 50 km/uur. In de laatse 30 km was Stijn sterk in dienst van Amaury en voerde hij continu het treintje aan van Topsport Vlaanderen. De laatste ronde trok hij nog een spurtje op de helling in het parcours en zette Jarl en Amaury zo af in het wiel van Tinkoff-Saxo. Daarna liet Stijn zich uitzakken. In elk geval was het gevoel nu opnieuw beter dan de dag voordien. Amaury eindigde in de spurt als zevende, nadat ook Jarl berenwerk had verzet.  

Dwars door de Vlaamse Ardennen 19 juli (1.2)

De wedstrijd Dwars door de Vlaamse Ardennen maakt deel uit van de Topcompetitie. Na de start in Erpe Mere volgt een grote lus door de Vlaamse Ardennen met 11 hellingen en 4 kasseistroken. Nog v??r de Berendries, de eerste helling van de dag, maakt Stijn deel uit van een vlucht van 10 renners, die een voorsprong van ongeveer 5 minuten bij elkaar fietst. Stijn voelt zich goed en laat zich nooit verrassen als de kopgroep scheurt. Rob Peeters en Christophe Pr?mont zijn de andere sterkhouders. Na de Paddestraat en Lippenhovestraat heeft Stijn de kopgroep uit elkaar geranseld en in eerste instantie kunnen enkel Pr?mont en Peeters aansluiten, maar enkele renners kunnen profiteren van de jurywagens en zo vooraan weer hun positie innemen. In Erpe-Mere moeten nog 4 ronden van 10 km afgewerkt worden.  Op 30 km van de aankomst rijden Pr?mont en Stijn opnieuw vooraan weg, maar omdat Christophe niet mag meewerken volgt een hergroepering met 5. Vanuit de achtergrond zijn Dimitri Claeys, Preben Van Hecke en Gert-Jan De Vos komen aansluiten. In de slotronde volgen de demarrages elkaar op, maar uiteindelijk komt het tot een sprint, die Stijn op de hellende aankomststrook van ver inzet en knap afwerkt. Mooie zege om het seizoen opnieuw in te zetten na een stage in de Vogezen. Stijn trekt de stijgende lijn mooi verder door!

 

BK Tervuren 28 juni
Het BK in Tervuren kende een prangend verloop met Preben Van Hecke als verdiende winnaar. Hij maakte deel uit van een vroege vlucht van 25 renners en hield met Jurgen Roelandts stand tot aan de streep. De wedstrijd met meer dan 250 hoogtemeters was een ware afvallingswedstrijd, waarin Stijn goed stand hield en mooie 17e finishte. Hij counterde diep in de finale enkele tegenaanvallen en er zat misschien nog iets meer in als hij in de slotsprint niet ingesloten geraakte tegen de nadarafsluiting. 

    

BK Tijdrijden in Mol-Postel 26 juni
In het BK tijdrijden geraakte Stijn niet in het goede ritme. Daar zat de wedstrijd in Oetingen wel voor iets tussen. Hij finishte als 18e

Oetingen 24 juni IWT
De IWT wordt verreden over 19 hellingen en een stevige kasseistrook in de plaatselijke ronde. Stijn maakt aanvankelijk geen deel uit van een omvangrijke kopgroep die al vroeg tot stand komt, maar kan met enkele andere renners de kloof van ongeveer een minuut overbruggen. Met nog 50 km te gaan plaatst Stijn een aanval en kan tot 45 seconden uitlopen met Stef Van Zummeren. Op 35 km voor de aankomst krijgen we een achttal renners in de frontlinie me Stijn nog steeds op de barricaden , maar een beslissende kloof wordt er niet geslagen. Bij het aanvangen van de laatste plaatselijkeronde  zijn nog enkele renners komen aansluiten. Er ontstaat dan een nieuwe kopgroep van 5 renners, met daarbij de latere winnaar Dimitri Claeys.  Stijn finisht als negentiende na een aanvallende wedstrijd.  

Lede 21 juni
Er stond een stevig windje in Lede en dan weet je dat als de renners er zin in hebben het peloton snel helemaal verbrokkelt en een selecte kopgroep voor de overwinning zal strijden. Na een uur wedstrijd openden Jens Wallaeys en Stijn de debatten. Ze reden iets ongeveer 25 kilometer met een Cibel-renner voor het peloton. Door het hoge tempo viel het peloton in stukken. Een 15-tal renners kon aansluiten en zou de rest van de wedstrijd bepalen.  Met 40 km voor de boeg werd een nieuwe selectie doorgevoerd en kregen we 8 leiders met Stijn op de voorste gelederen. Aleen Capiot kon de brug nog slaan naar de leiders. Het was dan vooral uitkijken naar de snelle Kruopis en ook Maxim Vantomme. De achtervolgers met onder andere Laurens Devreese waren dan al geklopt. De Nieuw-Zeelander Gate en Capiot demarreerden op 2 km van de aankomst. Op het moment dat Vantomme en Kruopis met Stijn op 20 m zijn genaderd, aarzelt Stijn net te lang om een counter te plaatsen. Amaury en Gate strijden dan om de ritzege: Gate wint. Stijn eindigt 6e.

 

Ronde van Limburg 14 juni
Stijn was ??n van de eerste aanvallers van de dag, maar drong niet te fel aan, want de wedstrijd ging over bijna 200 km. Vier renners kregen een vrijgeleide van het peloton. De wedstrijd barstte los op ongeveer 50 km v??r de aankomst. Vanuit het peloton werd slag om slinger gedemarreerd en Stijn sprong meestal mee in de bres. Als hij ??n keer toch past vertrekt de goede vlucht. Pech maar dat is koers. In de slotfase nadert het fel uitgedunde peloton onder invloed van Rusvelo nog fel op de koplopers, maar Bj?rn Leukemans weet toch voorop te blijven en wint de wedstrijd. Stijn finisht als 34e. 

 

Skoda Luxemburg Tour
De Skoda Luxemburg Tour startte met een korte, venijnige proloog. Stijn had niet echt een fantastisch gevoel en eindigde midden in het pak op ongeveer 20 sec van de winnaar. De eerste rit in lijn eindigde op een massaspurt, die zoals verwacht werd gewonnen door Andre Greipel.  Het echte werk begon op vrijdag met een zware etappe over 9 stevige kuitenbijters en meer dan 3000 hoogtemeters. Stijn ging vroeg mee in de aanval samen met de Columbiaan Duarte, Johnny Hoogerland en Lo?c Pestiaux. In de finale moest eerst Pestiaux en later ook Hoogerland passen. Het peloton zette alle zeilen bij en op de slotklim sloten Linus Gerdemann en Marc De Maar aan. Stijn kon net niet reageren op een ultieme versnelling van Gerdemann en De Maar en moest zich tevreden stellen met een mooie ereplaats: hij werd veertiende in de uitslag. 

Door de nawee?n van deze lastige etappe, die uiteindelijk over het klassement besliste moest hij zich in de 2 slotritten tevreden stellen met waterdrager voor de ploeg.

Borsbeek 25 mei Stan Ockers Classic

Net als vorig jaar werd na 1 uur wedstrijd een eerste grote schifting doorgevoerd, waarbij 15 renners aan de leiding kwamen. Daarbij onder andere Bj?rn Leukemans, Michael van Stayen en Kenny Dehaes. Van TSV waren Moreno, Otto, Jonas en Stijn van de partij. Het was dan wachten tot de finale waarin de kopgroep uit elkaar werd geranseld. Het was Bj?rn Leukemans, die de beslissende aanval plaatste. Stijn reageerde, kwam tot op 20 m, maar kreeg de kloof niet helemaal dicht. Kenny Dehaes sprong dan van achter zijn rug naar Leukemans en zo viel de beslissing.  In de sprint won Kenny gemakkelijk van Bj?rn. Stijn liet de rest van de kopgroep nog achter en finishte mooi derde. De harde wind had voor een harde wedstrijd gezorgd, waarin Stijn zich ??n van de beteren toonde. Als nevenklassement werd ook het kampioenschap van Antwerpen toegekend aan Bj?rn.

 

 


 

Verrebroek 24 mei Omloop van de Wase Polders
Stijn boekt in Verrebroek zijn eerste seizoenszege. In de eerste van 10 af te leggen ronden kwamen 18 renners aan het commando, met daarbij 4 TSV-renners. Het tempo lag bijzonder hoog op de lange rechte wegen in de polders en door het havengebied. In de finale werd in twee schuifjes de kopgroep herleid tot een achttal met daarbij onder andere Wout Van Aert en Sven Vanthourenhout en de ploegmaten Capiot en Campenaerts. Op 10 km v??r de aankomst achtte Stijn zijn moment gekomen. Hij demarreerde en kon een kloof slaan van een kleine halve minuut. Vooral Van Aert en Verraes deden er alles aan om de kloof te dichten, maar Stijn was sterk en reed uiteindelijk solo naar de aankomst. Het wedstrijdgemiddelde bedroeg 47.9 km/u.

Dernycriterium Mazenzele 17 mei

4-daagse van Duinkerke
Stage 1: Orchies
De eerste etappe kende een zeer geanimeerd verloop door wind, kasseien en regen. In de beginfase ontsnapten 3 renners, waaronder ploegmaat Van Hecke.  De laatste 50 km scheurde het peloton voortdurend in stukken tot er uiteindelijk nog ongeveer 30 renners overschoten die de finale kleurden. Een drietal met Theuns, groeide later aan tot een zevental, maar voortdurend op minder dan een halve minuut gevolgd door de rest. Uiteindelijk sprintte Edward toch naar de 2e plaats. Tim De Clercq en Pieter Van Speybroeck keerden nog sterk terug en werden 6e en 7e. Stijn finishte even later als 21e. 

Stage 2: Maubeuge
vier renners kregen vrijgeleid van het peloton dat aanstuurde op een massaspurt. Op iets meer dan 10 km voor de aankomst werden de vluchters gegrepen. In de bochtige finale raakte de TSV-trein volledige ontregeld. Iedereen geraakte uiteindelijk zonder kleerscheuren aan de aankomst. door een klein breukje in het peloton verloor Stijn wel enkele seconden. Hij finishte vandaag als 44e.

Tour de Yorkshire 1-3 mei
Stage 1: Scarborough
Zeer lastige rit door zowel het parcours als de wind. Heel wat hellingen op het parcours met stijgingspercentages van 15-20%. Het peloton werd in de finale uit elkaar geranseld. Stijn had door nek-en rugpijn een moeilijke dag, maar kon de wedstrijd be?indigen. 

Stage2: York
Na 20 km kon Stijn deel uitmaken van de vlucht van de dag van 8 sterke renners. Massa's volk langs de weg zorgden voor een geweldige atmosfeer. Op 25 km van de aankomst versnelden McNally en Bert de Backer. Dat betekende het einde van de ontsnapping voor Stijn. Toch een opkikker na de moeilijke eerste dag.  

foto East Yorkshire CTC

Stage 3 Leeds
De laastste etappe was net als de eerste rit heel geaccidenteerd met meer dan 3000 hoogtemeters. Op de steile klimmetjes kon Stijn aanpikken tot op 30 km van de aankomst. Hij zou als 50e eindigen.
Na gisteren een hele dag voorop te hebben gereden viel dat al bij al behoorlijk mee.  

Parijs-Roubaix 12 april
Parijs Roubaix was snel over Stijn. Op ??n van de eerste kasseistroken moest Stijn kopman en man in vorm Theuns depanneren. Door een massale valpartij zaten de volgwagens geblokkeerd en moest Stijn  vele minuten wachten op een nieuw wiel. Achtervolgen was onbegonnen werk en dus zat er niets anders op dan in de volgwagen te stappen. Spijtig want de benen waren goed vandaag. 

Scheldeprijs 8 april
De Scheldeprijs kende een klassiek verloop met een lange vlucht van 7 renners die stand hield  tot in de laatste kilometers, waarna alsnog de verwachte massaspurt plaats vond, gewonnen door de man van het moment Kristoff. Edward Theuns rijdt ook op een wolk dit seizoensbegin en werd knap 2e. In de beginfase probeerde Stijn ontelbare keren mee te springen, maar zonder succes. Hij werd in de slotkilometer opgehouden door een zware valpartij. Ook valpartijen zijn jammer genoeg een traditie in de Scheldeprijs.

Paris Camembert 5 april

Deze wedstrijd over 202 km telt mee voor de Coupe de France. 3 renners trekken vroeg in de aanval en rijden een voorsprong van meer dan 10 minuten bij elkaar. Op ongeveer 60 km v??r de aankomst zetten 4 ploegen, waaronder TSVL  zich op kop en loopt de voorsprong snel terug. In de laatste 100 km en met name in de lokale slotronden krijgt het peloton enkele steile hellingen voor de wielen. In het laatste wedstrijduur trekt Stijn enkele keren in de aanval om de wedstrijd open te breken, maar de klimmetjes tot 17 % zijn iets te lastig. Hij zal uiteindelijk in een groep finishen op ongeveer 4 minuten, maar hield een goed gevoel over aan de wedstrijd. Binnenkort zien we Stijn terug op de voorposten strijden als het parcours hem iets beter ligt. 

Driedaagse De Panne Koksijde 31 maart-2 april

Rit 1: Zottegem: Een strakke wind in de rug zorgde voor een hels tempo van bij de start. Het eerste uur werden bijna 57 km afgelegd. Voor Stijn was het afzien in dit eerste uur, maar dan kwam hij er geleidelijk door. Op de Haaghoek reed hij zijn versnelling stuk en moest hij van fiets veranderen. Na een felle achtervolging kon hij op de Berendries opnieuw aansluiten  bij het peloton. In de slotronde was het een ware sprint naar de Haaghoek en liet Stijn zich wat weg drummen. Daardoor was hij iets te ver geplaatst en zat hij na de beklimming van Leberg en Berendries in een tweede groep. Deze groep zou finishen op ongeveer 5 minuten van de winnaar Kristoff. Het laatste peloton bolde op bijna een half uur over de meet.

Rit 2: De Panne: Daar waar de renners in de eerste rit gejaagd werden door de wind in de rug, was het in de 2e rit beuken met de wind meestal op kop. Na de Kemmelberg ging een groep van ongeveer 35 renners op zoek naar de kopgroep van 12 renners. Stijn volgde na de beklimming van de Kemmelberg in een 2e groepje, dat na een lange achtervolging opnieuw vooraan kon aansluiten. De ruime kopgroep sprintte uiteindelijk om de zege. Stijn finishte als 59e.   

Rit3A en 3B

De ochtendetappe eindigde op de traditionele massaspurt. In de grote ronde koerste Stijn attent, maar in de bochtige en gevaarlijke slotfase nam hij geen risico's meer. Ook in de tijdrit fietste Stijn goed door op de rechte stukken, maar zonder risico's te nemen in de bochten. 

Algemeen klassement: 51e 

foto: EyeCatcher Photography

Gent Wevelgem 29 maart
Een ware stormwind geselde het peloton en zorgde voor een waar spektakel. Stijn reed lek voor Diksmuide en voor hem was de wedstrijd dan al over.

E3 prijs Harelbeke 27 maart
18 hellingen in de Vlaamse Ardennen op het menu van de E3-prijs onder een lentezonnetje, maar met toch af en toe een behoorlijke wind waren de ingredi?nten voor de E3-prijs. In de beginfase moesten de renners Leberg en de Haaghoek afwerken. Een zware valpartij in de afdaling van de Haaghoek schakelde topfavoriet Cancellara uit. Stijn belandde bijna in de beek, maar kon opnieuw aansluiten. In de de eerste bergzone op en rond de Eikenberg  kon Stijn  zich goed handhaven in de eerste gelederen van het peloton. Hij werd dan teruggeslagen door een lekke band, maar kon zijn positie terug innemen. Dit soort inspanningen tellen op dit moment nog hard door en in de finale op weg naar de Patersberg betaalde Stijn  hiervoor de tol. Door een onhandig maneuver van een ander renner moest Stijn ook nog voet aan de grond zetten in volle beklimming van de Patersberg. Daarna was het enkel nog kwestie van de race te be�indigen in het licht van de komende wedstrijden. Stijn bolde in een groepje over de meet als 107e.

 

Ronde van Zeeland Seaports 21 maart
4 Beaufort in Zeeland en kasseien, dan weet je dat er gekoerst zal worden. Even leek het alsof 4 vluchters een vrijgeleide zouden krijgen. Stijn en nog enkele renners wilden van de figuurlijke windstilte profiteren om een plaspauze in te lassen, maar dat was zonder de jongens van Roompot gerekend die even voorbij Breskens de gashendel opendraaiden. Ongeveer 23 renners scheidden zich vooraan af. Stijn kon aan een wilde achtervolging beginnen en raakte nog tot in de eerste achtervolgende groep van zo'n 20 renners, maar doordat ook Etixx-Quickstep bijna voltallig in de kopgroep zat, was er van terugkomen geen sprake meer. Uiteindelijk zouden enkel de renners vooraan van de jury de wedstrijd mogen uitrijden en werden de andere renners verplicht om de wedstrijd te be?indigen bij het binnenrijden van Terneuzen. Etixx-Qs domineerde en nam de eerste 4 plaatsen in.

Handzame 20 maart
Weinig wind en dan krijg je in Handzame een voorspelbaar koersverloop: vroege vlucht en aan de meet een massaspurt. In de aanloop naar de Moeren werd er wel stevig door gefietst: Stijn draaide als 2e op, wat erop wijst dat hij conditioneel in orde aan het komen is. De grote blokken trokken echter niet door en de wedstrijd viel weer stil. In de laatste 15 km was Stijn nadrukkelijk op de voorposten te bekennen in dienst van Jarl Salomein, die naar een achtste stek sprintte. Er kwam nog een breuk in het peloton en Stijn finishte als 27e.

Ronde van Drenthe 14-15 maart
Dit weekend werden 2 wedstrijden verreden in de omgeving van Drenthe. Het parcours bestaat uit enkele kasseistroken en beklimmingen van de Vamberg. Draaien en keren, wind en dus waaiervorming maken beide wedstrijden heel nerveus. In de zaterdagrit zit Stijn in de 2e waaier, zo'n 20 man sterk. Een valpartij doet Stijn voet aan de grond zetten. Enkele renners kunnen doorrijden en sluiten aan bij de kop van de wedstrijd, waardoor een kopgroep van zo'n 40 renners ontstaat. Hieruit kan Eduard Theuns met 4 medevluchters ontsnappen. Hij werkt het mooi af in de spurt en wint zo de eerste wedstrijd voor TSVL in 2015.
Op zondag mag Stijn een ganse dag aan de bak, wanneer telkens een ruime kopgroep zonder TSVL-ploegmaat ontstaat. Door hard werken kunnen zij in extremis Eduard Theuns in een goede positie aan de srpint laten beginnen. Deze keer wordt Eduard 4e. Stijn krijgt in de slotfase nog af te rekenen met een hongerklop, maar is tevreden over de tweedaagse, waarin hij de conditie verder kon aanscherpen. 

Wanzele Koerse 11 maart
Na een uur wedstrijd ontsnapten 18 renners, die een maximale voorsprong van 1min 10 sec bij elkaar fietsten. Cycling Team De Rijcke reed de kloof dicht en ondanks verschillende pogingen om de spurt te ontlopen, was er aan de massaspurt niet te ontkomen deze keer. Ook Stijn probeerde het een paar keer, maar miste nog punch. Fietspositie is nog niet helemaal OK, maar conditioneel gaat het wel de goede richting uit.

GP Le Samijn 4 maart
Le Samijn is de openingswedstrijd van het wielerseizoen in Walloni?. Meestal eindigt de wedstrijd op een massaspurt, maar het hertekende parcours maakte de wedstrijd dit jaar een pak zwaarder, waardoor in de plaatselijke ronden het peloton fel werd uitgedund. In de slotkilometers zonderde een selecte kopgroep zich af onder impuls van Etixx-Quickstep, maar het was Kris Boeckmans die de koers zou afmaken. Stijn was nog niet klaar voor deze harde wedstrijd en moest opgeven. Ondertussen staan er wel weer competitiekilometers op de teller.

Les Boucles Dr?me Ard?che 28 februari-1 maart
Les Boucles Dr?me Ard?che is een tweedaagse van 2 mooie, maar lastige wedstrijden, die vooral de klimmers doen watertanden. Voor Stijn betekende  deze 2-daagse de start van het wielerseizoen. Helemaal gerust was hij er niet op na een winter van revalideren. Beide wedstrijden kenden een gelijkaardig verloop. Vooral in de Classic Sud-Ard?che werd er in de aanvangsfase snoeihard gereden tot er uiteindelijk toch een groep kon ontsnappen. Daarna onderhield het peloton nog een stevig tempo om de vlucht onder controle te houden. Stijn kon zich dan in beide wedstrijden goed handhaven en op dit parcours was dit een geruststelling. Diep in de de finale draaiden de favorieten de gashendel open en moest Stijn op de steile hellingen tot 18%  begrijpelijkerwijs passen.   Andere artikelenLimburgse spreuken en wijsheden.Limburgse spreuken en wijsheden. deel 1.

zoelang wie d?m achter minsj sjteit is er veur alles in sjtaot
zolang als dom achter mens staat is hij tot alles in staat
het mensdom is tot alles in staat

zoer verdeend broed sjmaak 't b?ste
zuur verdiend brood smaakt het beste
men heeft de meeste voldoening van hard werken

zoe zak, zoe zaodgood
zo zak, zo zaadgoed
de appel valt niet ver van de boom

zjwiege en d?nke, deit nemes kr?nke
zwijgen en denken, doet niemand krenken
met zwijgen en denken berokkent men niemand kwaad

zich de eige naas versjangelere
zich de eigen neus beschadigen
wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht

zate luuj en gekke z?gke de waorheid
zatte mensen en gekken zeggen de waarheid

woe men huijt dao valle sjpeen
waar men slaat, daar vallen spaanders
waar men hakt, vallen spaanders

woe h?gke zeen, zeen ouch m?sje
waar heggen zijn, zijn ook mussen
dat is voorspelbaar in deze omstandigheden

woe de broewer kump, broek de bekker neet te k?mme
waar de brouwer komt, hoeft de bakker niet te komen
waar veel gedronken wordt is geen geld meer om te eten

wirke is zelig, zag de begien, en doe droge ze mit zeve eine bonesjtek
werken is zalig, zei de non, en toen droegen ze met zeven een bonestaak
gezegde om luiheid aan te geven

wirke is zelig, zag de begien, en doe lag ze zich in 't b?d
werken is zalig, zei de non, en toen legde ze zich in bed
parafrase op de luiheid

wille woent in 't bos, en m?tte woent erlangs
willen woont in het bos en moeten woont erlangs
je hebt geen keuze tussen willen of moeten

wie ze getrouwd zeen h?bbe ze de heisje oet
zodra ze getrouwd zijn, hebben ze de handschoenen uit
na het huwelijk toont het ware karakter zich

wie roewer gebroewe, wie baeter beer
hoe ruwer gebrouwen, hoe beter het bier
een harde onderhandeling geeft het beste resultaat

wie meer verkes wie dunder de sjpeuling
veel varkens maken de spoeling dun

wie me 't bed maak, zoe sjleup me
zoals men het bed maakt, zo slaapt men
een goede voorbereiding is het halve werk

wie later op den daag, wie sjoender waer
hoe later op de dag, hoe mooier weer
hoe later op de avond, hoe schoner volk

wie later op den aovend, wie sjoender de luuj
hoe later op de avond, hoe mooier de mensen
de beste gasten komen het laatst

wie kr?mmer hout, wie baeter kr?k, wie groter vlaegel, wie mee gel?k
hoe krommer hout, hoe betere krukken, hoe groter de vlegel, hoe meer geluk
de grootste deugnieten hebben het meeste geluk

wie hoeger geleerd, wie ierder verkeerd
hoe hoger geleerd, hoe eerder verkeerd
ook mensen die gestudeerd hebben deugen soms niet

wie hoeger de boum, wie groeter de val
hoe hoger de boom, hoe groter de val

wie groter d??geneet, wie mee gel?k
hoe groter deugniet, hoe meer geluk
't geluk is met de deugnieten

wie d?lder gebroewe, wie baeter beer
hoe gekker gebrouwen, hoe beter bier
ook als men zich niet precies aan het recept houdt, kan het resultaat meevallen

wie doe deis, zoe 't dich geit
zoals je doet, vergaat het je

wie dikker de vot, wie groeter de b?ks
hoe dikker de kont, hoe groter de broek
alles navenant

wie de w?ndj Paosjdaag sjteit, zoe sjteit hae twie driede van 't jaor
zoals de wind paasdag staat, zo staat hij twee derde van het jaar
zoals de wind waait met Pasen, zo waait hij twee derde van het jaar

w?tte zeen n?tte: de m?gke blieve d'rin hange en de vlege gaon d'rdoor
wetten zijn netten, de muggen blijven erin hangen en de vliegen gaan erdoor
de grote schurken glippen door de mazen van de wet

w?nts te oetgekald bis, m?s te ouch zjwiege
wanneer je uitgepraat bent, moet je ook zwijgen
als je niks meer te vertellen hebt, moet je ook niets meer zeggen

w?nts te mit de vot in de d??r vils, z?k dan mer ?ns w?lke d??r dich gesjtaoke haet
als je met je kont in de dorens valt, zeg dan maar eens welke doorn je gestoken heeft
als alles tegenzit is het haast onmogelijk de oorzaak aan te wijzen

w?nt v??l is, is ouch v??l neudig
als veel is, is ook veel nodig
de tering wordt altijd naar de nering gezet

w?nt k?njer hunne zin h?bbe, kriesje ze neet
als kinderen hun zin hebben krijsen ze niet

w?nt ein handj de anger wisj, waere ze allebeij sjoen
als de ene hand de andere wast, worden ze allebei schoon
de ene hand wast de andere

w?nt den eine sjaaj haet, haet den angere perfiet
als de ene schade heeft, heeft de andere profijt
de een zijn dood is de ander zijn brood

w?nt de boew vaerdig is, zuut me de faelders
als het gebouw klaar is, ziet men de gebreken

w?nt de boer de patsj op ein oor haet sjtaon, haet hae de terf verkoch
als de boer de pet op een oor heeft staan, heeft hij de tarwe verkocht
de boer heeft zaken gedaan op de markt

w?nt 't paerd de krub naol?p, dan doug het neet
als het paard de krib naloopt, dan deugt het niet
een trouwlustig meisje moet dat niet te nadrukkelijk laten blijken

wens te eine boer en ei verke opein bunjs en doe rols ze de Kolleberg aaf,
h?bs te altied ei verke baove
boeren zijn gierig

w?n ich mich vandaag aan dich verhuur, b?n ich m?rge diene knech
als ik me vandaag aan jou verhuur, ben ik morgen je knecht
zegt men tegen iemand die zonder enig recht anderen wil bevelen

w?n es ich eerder in de h?l b?n, hauw ich de sjans veur dich gereid
als ik eerder in de hel ben, hou ik de schans voor je gereed
voor jou hou ik in de hel een plaatsje vrij

wen de pestoer en de boer neet klage is het ei good jaor
de pastoor en de boer klagen bijna altijd

weite woe Bartel de wien tap
weten waar Bart de wijn tapt
weten waar Abraham de mosterd haalt

veer gaon beginne, zag de vos taenge de hinne
we gaan beginnen, zei de vos tegen de hennen
we gaan aan de slag

waor me mer e geitje, drie maol gem?lke dan heijs te sjich
was men maar een geitje, drie maal gemolken dan had je rust
een mens moet altijd maar werken

wae zich ?nger de verke misj wurt d'rvan gevraete
wie zich onder de varkens mengt wordt ervan gevreten
wie omgaat met slecht volk moet de gevolgen ondergaan

wae zich ?nger de klieje misj, wurt van de verke gevraete
wie zich onder de zemelen mengt, wordt van de varkens gevreten
wie omgaat met slecht volk moet de gevolgen ondergaan

wae zich get beweert, haet ouch get
wie zich iets bewaart, heeft ook iets
bewaren is sparen

wae veur geit, wae veur meelt
wie voor gaat, wie voor maalt
wie eerst komt eerst maalt

wae niks van zich maak, dae is ouch niks
wie niets van zich maakt, is ook niets
je hebt je eigen lot in handen

wae neet wilt heure, m?t mer veule
wie niet horen wil, moet voelen